Chow mein vepřové
Suroviny
- 250 g Vepřová kýta
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 250 g Nudle vaječné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 19 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 94.4 mg
- Draslík 453.1 mg
- Vláknina 6280.5 mg
- Vitamín A 6280.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme dle návodu, poté je scedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Poté je promícháme s lžičkou olivového oleje.
-
2
Pokrájíme na nudličky vepřové maso a zelené fazolky zbavíme stopek.
-
3
Rozehřejeme v předehřátém woku 3 lžíce oleje, přidáme nudle a lžíci sójové omáčky a smažíme 3 minuty. Poté vyndáme z pánve na servírovací mísu a udržujeme teplé.
-
4
Zbývající olej rozehřejeme a osmahneme na něm maso a zelené fazolky. Přidáme sůl, cukr, víno, pokrájenou jarní cibulku a zbývající sójovou omáčku. Vše promícháme, omáčkou přelijeme těstoviny, zastříkneme sezamovým olejem a posypeme zbývající jarní cibulkou.
-
5
Podáváme horké.