Chow mein vepřové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová kýta
  • 125 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Nudle vaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 453.1 mg
  • Vláknina 6280.5 mg
  • Vitamín A 6280.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle uvaříme dle návodu, poté je scedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Poté je promícháme s lžičkou olivového oleje.

  • 2

    Pokrájíme na nudličky vepřové maso a zelené fazolky zbavíme stopek.

  • 3

    Rozehřejeme v předehřátém woku 3 lžíce oleje, přidáme nudle a lžíci sójové omáčky a smažíme 3 minuty. Poté vyndáme z pánve na servírovací mísu a udržujeme teplé.

  • 4

    Zbývající olej rozehřejeme a osmahneme na něm maso a zelené fazolky. Přidáme sůl, cukr, víno, pokrájenou jarní cibulku a zbývající sójovou omáčku. Vše promícháme, omáčkou přelijeme těstoviny, zastříkneme sezamovým olejem a posypeme zbývající jarní cibulkou.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu