Jogurt s ovesnými vločkami
Suroviny
- 50 g Hrozinky
- 100 g Kompot hruškový
- 60 g Meruňky sušené
- 20 g Ořechy vlašské
- 60 g Ovesné vločky
- 20 g Čokoláda mléčná
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Jablka
- 2 dl Voda pitná
- 2 dl Jogurt bílý choceňský smetanový
- 4 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 11 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 488.3 mg
- Vláknina 11303.8 mg
- Vitamín A 11303.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme do mísy, zalijeme 2 dl vody a necháme nabobtnat asi 1 hodinu.
-
2
Mezitím omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme 2 velká jablka, která dáme do druhé misky, posypeme cukrem a skořicí, promícháme s medem a pokapeme citronovou šťávou. Hrozinky promyjeme pod tekoucí vodou a přidáme k jablkům. Sušené meruňky omyjeme, pokrájíme na poloviny a smícháme s jablky. K jablkům přidáme pokrájené hrušky z kompotu.
-
3
Vše smícháme s ovesnými vločkami, nakonec přimícháme smetanový jogurt.
-
4
Ovesné vločky s jogurtem dáme do kompotových misek, ozdobíme vlašskými ořechy, posypeme nastrouhanou mléčnou čokoládou a podáváme.