Telecí játra smažená na tymiánu
Suroviny
- 125 g Játra telecí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.56 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Kapary
- 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 17 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 438.5 mg
- Draslík 451.7 mg
- Vláknina 3074 mg
- Vitamín A 3074 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra zbavíme tuku a obalíme v osolené a opepřené mouce. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej. Do pánve přidáme játra a smažíme z každé strany 3 minuty, aby se uzavřela a propekla. Přendáme na talíř a udržujeme v teple.
-
2
Přilijeme víno, lžíci vody, kůru z citronu, tymián, sůl, pepř, kapary a vše prohříváme, až začne tekutina bublat. Přidáme smetanu a prohřejeme. Hotovou omáčku přelijeme přes játra.
-
3
Podáváme ozdobené tymiánem.