Játra jehněčí na paprikách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Játra jehněčí
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 3 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 417.4 mg
  • Draslík 459.9 mg
  • Vláknina 2145 mg
  • Vitamín A 2145 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z jater odřežeme tuk a pokrájíme je na nudličky. Do mísy dáme 2 lžíce solamylu, přidáme nudličky z jater a promícháme je, aby se pokryly.

  • 2

    V předehřátém woku rozehřejeme podzemnicový olej. Přidáme jehněčí játra, pokrájenou cibuli, papriku a česnek a smažíme 7 minut.

  • 3

    V misce smícháme rajčatový protlak, lžíci solamylu, sherry a sójovou omáčku. Přidáme do woku a povaříme 2 minuty, aby omáčka zhoustla.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu