Játra jehněčí na paprikách
Suroviny
- 450 g Játra jehněčí
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 3 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 9 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 417.4 mg
- Draslík 459.9 mg
- Vláknina 2145 mg
- Vitamín A 2145 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jater odřežeme tuk a pokrájíme je na nudličky. Do mísy dáme 2 lžíce solamylu, přidáme nudličky z jater a promícháme je, aby se pokryly.
-
2
V předehřátém woku rozehřejeme podzemnicový olej. Přidáme jehněčí játra, pokrájenou cibuli, papriku a česnek a smažíme 7 minut.
-
3
V misce smícháme rajčatový protlak, lžíci solamylu, sherry a sójovou omáčku. Přidáme do woku a povaříme 2 minuty, aby omáčka zhoustla.
-
4
Podáváme horké.