Bramborové knedlíky plněné houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Slanina vepřová
  • 6 g Sůl
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 150 g Houby čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko bio čerstvé
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 957 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1968 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 165.7 mg
  • Draslík 1400.3 mg
  • Vláknina 22464.5 mg
  • Vitamín A 22464.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nadrobno. Přidáme nakrájené čerstvé houby a podusíme zakryté doměkka. Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Všechno umeleme na masovém strojku a dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a pepř a promícháme.

  • 2

    Vařené brambory rozmačkáme, smícháme s vejcem a hrubou moukou, osolíme a vypracujeme nelepivé těsto. Z těsta odkrojujeme kousky, vytvarujeme placku a tu naplníme houbovou směsí. Okraje spojíme, stiskneme a v omoučněné dlani vytvarujeme do koule. Knedlíky vhodíme do vroucí, osolené vody a vaříme 10 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou a rozložíme na mísu. Podáváme polité vyškvařenou slaninou.

Komentáře k receptu