Pomerančový koláč se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Džem rybízový
  • 80 g Cukr moučkový
  • 1.25 ks Pomeranče
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 316.5 mg
  • Draslík 157.3 mg
  • Vláknina 2850 mg
  • Vitamín A 2850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme do něj cukr a poté zlehka vmícháme vařečkou žloutky, rozpuštěné, prochladlé máslo, kůru i šťávu z 1/4 pomeranče a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

  • 3

    Hotový koláč necháme prochladnout, vyklopíme, potřeme rybízovým džemem, dozdobíme ušlehanou smetanou a na dílky nakrájeným pomerančem a podáváme.

Komentáře k receptu