Zabijačková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 27 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 313.3 mg
- Draslík 478.2 mg
- Vláknina 3678.8 mg
- Vitamín A 3678.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra umyjeme a pomeleme je na strojku na maso. Do hrnce dáme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list a restujeme játra 15 minut. Opatrně zalijeme vínem, vývarem, vhodíme česnek, který po uvaření vyhodíme, zalijeme smetanou a povaříme dalších 15 minut.
-
2
Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.