Pomerančové jehněčí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 27 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 82.1 mg
- Draslík 487.7 mg
- Vláknina 7678.8 mg
- Vitamín A 7678.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Wok předehřejeme bez oleje, přidáme do něj mleté jehněčí. Smažíme nasucho 5 minut, až zhnědne. Z woku vylijeme všechen tuk, který maso pustilo. Přidáme rozetřený česnek, kmín, koriandr, červenou cibuli a 5 minut smažíme.
-
2
Vmícháme do woku nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Pod pokličkou dusíme 15 minut. Sundáme pokličku a vhodíme do pánve dílky pomeranče a směs promícháme. Osolíme, opepříme a prohříváme 3 minuty. Podáváme teplé.