Třešňový puding s ořechy
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 70 g Ořechy vlašské
- 300 g Třešně
- 20 g Strouhanka
- 20 g Cukr vanilka
- 70 g Cukr moučkový
- 70 g Piškoty dětské
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 0.25 ks Citrony
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Mandle natural
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Vanilka mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 39 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 397.2 mg
- Draslík 304.7 mg
- Vláknina 5204.3 mg
- Vitamín A 5204.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1263.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo umícháme do pěny, přidáme moučkový cukr, žloutky, vanilku, skořici, kůru nastrouhanou z citronu, hřebíček a důkladně promícháme. Poté přidáme strouhané vlašské ořechy, hořkou mandli, tuhý sníh ušlehaný z bílků, rozdrobené piškoty a třešně. Několik si jich odložíme na zdobení.
-
2
Těsto přemístíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a vaříme v páře cca 60 minut. Hotový puding vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem, dozdobíme třešněmi a podáváme.