Musaka s bramborem a jehněčím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 125 g Sýr krémový
  • 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Sýr Čedar
  • 350 g Jehněčí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Vývar jehněčí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 244.4 mg
  • Draslík 1258.4 mg
  • Vláknina 14335 mg
  • Vitamín A 14335 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme lilek na kolečka, rozložíme je a posypeme solí. Necháme 10 minut, poté otočíme a znovu osolíme. Dáme je do cedníku, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a smažíme cca 5 minut, než zhnědne. Přidáme pokrájená rajčata a vývar, přivedeme k varu a 10 minut vaříme. Smícháme Solamyl s vodou a přidáme do pánve. Vaříme, dokud směs nezhoustne.

  • 3

    Polovinu směsi přendáme do zapékací mísy. Pokryjeme plátky lilku, pak zbývající směsí s mletým masem a navrch dáme plátky brambor.

  • 4

    V misce smícháme vejce s jogurtem, měkkým sýrem, solí a pepřem. Směsí přelijeme brambory, aby byly zakryté. Posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Zapékáme v předehřáté troubě 45 minut.

  • 6

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu