Jehněčí na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 500 g Jehněčí maso
  • 450 g Pórek
  • 4 kávová lžička Žervé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Želé rybízové
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 100.7 mg
  • Draslík 732.4 mg
  • Vláknina 10724.2 mg
  • Vitamín A 10724.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1193.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mělkého pekáče dáme maso, smícháme dvě lžíce rybízového želé s rozmarýnem, rozetřeným česnekem, pepřem a solí. Maso touto směsí potřeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut. Občas maso potřeme vypečenou šťávou.

  • 2

    Do hrnce dáme pokrájené brambory na kostky a zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme vařit 8 minut. Přecedíme a necháme okapat. Do hrnce přidáme pokrájené pórky s vývarem. Přikryjeme pokličkou a vaříme 8 minut, dokud nejsou měkké. Poté scedíme a uschováme tekutinu.

  • 3

    Do mísy dáme brambory a pórek a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme a promícháme s žervé. Směs dáme na předehřátou mísu a udržujeme v teple.

  • 4

    Rozpustíme v pánvi zbývající želé a v tekutině z pórku ho rozmícháme. Přivedeme do varu a 5 minut povaříme.

  • 5

    Pokrájíme maso na plátky a rozložíme na kaši. Přelijeme omáčkou a ozdobíme rozmarýnem.

  • 6

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu