Rajčatové pohárky salmorejo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mandle loupané
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 plátek Chléb toastový
  • 4 plátek Prosciutto sušené
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 629.5 mg
  • Vláknina 6428 mg
  • Vitamín A 6428 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralá rajčata spaříme a oloupeme (každé rajče nařízneme na vrcholku do kříže, ponoříme na minutu do vařící vody, scedíme, zchladíme pod tekoucí studenou vodou), rozdělíme na půlky a odstraníme semena. Mandle spolu s toustovým chlebem rozmixujeme, přidáme česnek, rajčata, ocet a mixujeme dohladka. Ještě při mixování přiléváme zvolna olej, až vytvoříme emulzi, mixujeme přibližně tři minuty. Osolíme, eventuálně přidáme ještě ocet, a necháme dvě hodiny chladit.

  • 2

    Směs rozdělíme do čtyř pohárků a posypeme nasekanými plátky sušené šunky a nadrobno rozsekaným vejcem uvařeným natvrdo. Nakonec pokapeme ještě olivovým olejem.

Komentáře k receptu