Roštěnka na víně
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 30 g Kapie
- 600 g Vepřové kotlety
- 150 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Víno bílé
- 3 dl Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 51 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 94.2 mg
- Draslík 671.6 mg
- Vláknina 787.8 mg
- Vitamín A 787.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém sádle z obou stran opečeme. Opečené maso vyndáme z pánve a na zbylém opeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka česnek, zaprášíme sladkou paprikou, posypeme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a vínem. Vařící se směs dobře rozmícháme, přidáme roštěnky, sterilizovanou kapii, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké pásky, které dáme k masu a společně dovaříme.