Zapékané jehněčí medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 1442.1 mg
  • Vláknina 15788.2 mg
  • Vitamín A 15788.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa odstraníme lůj. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

  • 2

    Osolíme a opepříme obě strany medailonků a položíme na pekáč. Na každý dáme vrstvu pokrájené cibule, mrkve a brambor. Brambory navrch potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme špetkou rozmarýnu.

  • 3

    Medailonky zapékáme v troubě 30 minut, aby byly měkké.

  • 4

    Hotové necháme okapat a servírujeme na talíře. Ozdobíme rozmarýnem a podáváme.

Komentáře k receptu