Zapékané jehněčí medailonky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 20 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 1442.1 mg
- Vláknina 15788.2 mg
- Vitamín A 15788.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa odstraníme lůj. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
-
2
Osolíme a opepříme obě strany medailonků a položíme na pekáč. Na každý dáme vrstvu pokrájené cibule, mrkve a brambor. Brambory navrch potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme špetkou rozmarýnu.
-
3
Medailonky zapékáme v troubě 30 minut, aby byly měkké.
-
4
Hotové necháme okapat a servírujeme na talíře. Ozdobíme rozmarýnem a podáváme.