Hrnec s masem jehněčím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 30 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 156.4 mg
- Draslík 811 mg
- Vláknina 10562.2 mg
- Vitamín A 10562.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1620.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa odstraníme lůj, ledvinky zbavíme blan a žilek a pokrájíme na plátky. Do zapékací mísy rozložíme na dno plátky brambor. Na brambory rozložíme řízky, na ně plátky ledvinek, pokrájenou cibuli a nasekaný tymián. Přelijeme jehněčím vývarem, osolíme a opepříme.
-
2
Navrch rozložíme zbývající plátky brambor, aby zakrývaly maso a cibuli. Bramborové plátky potřeme máslem, zakryjeme mísu pokličkou a v předehřáté troubě zapékáme 90 minut.
-
3
Sundáme pokličku a 30 minut ještě zapečeme.
-
4
Podáváme horké.