Bramborák s houbami a pivem
Suroviny
- 800 g Brambory
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 11.11 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 stroužek Česnek
- 1 šálek Houby sušené
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 5 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 795.6 mg
- Vláknina 8854.7 mg
- Vitamín A 8854.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby předem namočíme do piva a necháme nabobtnat. Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a přes síto necháme okapat, česnek utřeme se solí.
-
2
V míse smícháme brambory, česnek, pokrájené namočené houby i s pivem, rozšlehaná vejce, pepř, sůl, mletý kmín, majoránku a mouku.
-
3
Na malém množství oleje postupně smažíme malé bramboráky dozlatova. Olej doléváme podle potřeby.