Špízy s olomouckými tvarůžky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Klobása ostravská
  • 400 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 92.4 mg
  • Vláknina 5700 mg
  • Vitamín A 5700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olomoucké tvarůžky rozpůlíme, cibuli a klobásu nakrájíme na kolečka. Na jehly střídavě napichujeme sýr, cibuli a klobásu. Poté namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.

  • 2

    Těstíčko připravíme ušleháním vajec s pivem a moukou do hladka.

Komentáře k receptu