Jehněčí s limetkovými listy
Suroviny
- 450 g Jehněčí maso
- 175 g Rajčata Cherry
- 4 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Citronová tráva
- 6 ks Kafirové listy
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Kokosové mléko
- 2 polévková lžíce Cukr palmový
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Tamarindová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 823 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 46 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 90.4 mg
- Draslík 1959.8 mg
- Vláknina 65563.8 mg
- Vitamín A 65563.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1086.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme. Ve velké woku předehřejeme olej a osmahneme na něm rozetřený česnek, citronovou trávu, pokrájenou šalotku, limetkové listy, palmový cukr, tamarindovou pastu a chilli.
-
2
Maso pokrájíme na nudličky, přidáme do woku a smažíme 5 minut. Do woku přilijeme kokosové mléko a přivedeme k varu. Stáhneme plamen a necháme povařit 20 minut. Přidáme přepůlená rajčátka a koriandr a povaříme dalších 5 minut.
-
3
Podáváme teplé.