Špíz ze sýrů v pivním těstíčku
Suroviny
- 300 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 100 g Sýr Eidam uzený 45%
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 20 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 27 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 163.9 mg
- Draslík 117.9 mg
- Vláknina 157.5 mg
- Vitamín A 157.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýry a starší chléb nakrájíme na stejné kostičky a napícháme střídavě na jehly. Poté obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.
-
2
Těstíčko připravíme smícháním piva, vajec, mouky a česneku utřeného se solí.