Guláš irský s knedlíčky
Suroviny
- 750 g Jehněčí kotlety
- 25 g Ovesné vločky
- 90 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Kroupy ječné
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Brambory
- 2 ks Celer - nať
- 2 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.3 dl Voda pitná
- 8.5 dl Vývar jehněčí
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 39 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 167.7 mg
- Draslík 1424.2 mg
- Vláknina 15056.8 mg
- Vitamín A 15056.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uděláme si knedlíčky - do velké mísy dáme ovesné vločky, mouku s kypřicím práškem, sůl a petrželku. Vmícháme rostlinný tuk a přilijeme vodu. Vypracujeme měkké nelepkavé těsto. Uděláme z něj 8 knedlíčků, zakryjeme a dáme stranou.
-
2
Rozehřejeme v pánvi rostlinný olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pórek cca 5 minut. Přidáme vývar, jehněčí maso a ječné kroupy. Přivedeme k varu a poté zmírníme plamen. Přikryjeme pokličkou a 20 minut povaříme. Přidáme pokrájené brambory a dalších 20 minut povaříme. Do pánve vložíme knedlíčky a pod pokličkou povaříme 20 minut.
-
3
Osolíme, opepříme a podáváme ozdobené petrželkou.