Nové brambory s hermelínovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 23 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 8.2 mg
- Vláknina 5284 mg
- Vitamín A 5284 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nové brambory očistíme kartáčkem a uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
V mezičase připravíme omáčku. V pánvi na másle rozpustíme hermelíny nakrájené na kostičky, přimícháme jemně nasekanou petrželku a za stálého míchání rozředíme pivem dohladka.
-
3
Uvařené brambory scedíme a servírujeme přelité omáčkou.