Vepřové steaky s bylinkovou hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 2 kávová lžička Olej olivový jedlý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Hořčice krémžská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 518.1 mg
  • Vláknina 222 mg
  • Vitamín A 222 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvou bazalku, koriandr a pažitku smícháme s kremžskou hořčicí a olivovým olejem. Kýtu nakrájíme na 4 stejně velké plátky, které pak z obou stran potřeme připravenou směsí.

  • 2

    Na pánvi necháme rozpálit menší množství slunečnicového oleje do kterého pak klademe porce masa a smažíme 3-6 minut podle tloušťky jednotlivých kusů tak, aby byly dobře propečené.

Komentáře k receptu