Vepřové steaky s bylinkovou hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 25 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 518.1 mg
- Vláknina 222 mg
- Vitamín A 222 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvou bazalku, koriandr a pažitku smícháme s kremžskou hořčicí a olivovým olejem. Kýtu nakrájíme na 4 stejně velké plátky, které pak z obou stran potřeme připravenou směsí.
-
2
Na pánvi necháme rozpálit menší množství slunečnicového oleje do kterého pak klademe porce masa a smažíme 3-6 minut podle tloušťky jednotlivých kusů tak, aby byly dobře propečené.