Jehněčí kotletky na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 37 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 628.8 mg
- Vláknina 238.3 mg
- Vitamín A 238.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kotletek odřízneme maso tak, abychom obnažili špičku kosti. Do mísy dáme citronovou šťávu, olej, citronový pepř, rozetřený česnek a rozšleháme, aby se vše spojilo. Do mísy dáme snítky rozmarýnu a na ně položíme kotletky.
-
2
Necháme hodinu marinovat a jednou obrátíme.
-
3
Kotletky vyndáme z marinády a kolem každé kosti obtočíme kousek staniolu, aby se nespálila.
-
4
Na rošt dáme snítky rozmarýnu a na ně kotletky a grilujeme 15 minut, jednou obrátíme.
-
5
Podáváme teplé.