Jehněčí s omáčkou česnekovou
Suroviny
- 450 g Jehněčí kýta
- 60 g Kaštany vodní
- 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
- 1 ks Paprika zelená
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 25 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 74.3 mg
- Draslík 462.9 mg
- Vláknina 1105 mg
- Vitamín A 1105 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na kousky, v misce smícháme půl lžíce sezamového oleje, lžíci sójové omáčky, čínské rýžové víno a sečuánský pepř. Touto směsí polijeme maso, promícháme a necháme půl hodiny marinovat.
-
2
Rozehřejeme ve woku rostlinný olej a dáme smažit rozetřený česnek a maso i s marinádou. Smažíme 3 minuty. Přidáme rozčtvrcené vodní kaštany a pokrájenou papriku a minutu smažíme, přidáme zbývající sójovou omáčku, vinný ocet a promícháme. Přidáme sezamový olej a povaříme za neustálého míchání dvě minuty.
-
3
Podáváme teplé.