Tortilla s kořeněným vepřovým masem
Suroviny
- 510 g Vepřové maso libové
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Tabasco
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 4 plátek Tortilla
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Smetana zakysaná15%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 28 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 90.5 mg
- Draslík 26.6 mg
- Vláknina 2405.3 mg
- Vitamín A 2405.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3226.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drcený česnek, sušené oregano, mleté nové koření, tabasco smícháme ve dvou lžicích rostlinného oleje. Do této marinády vložíme osolené, opepřené a na nudličky nakrájené vepřové maso a necháme 15 minut uležet.
-
2
Směs marinovaného masa pak smažíme na rozpálené pánvi (už bez tuku) asi 2-5 minuty a to pak poklademe na předem nahřátou tortillu společně s listem salátu, lžící kečupu a lžící smetanového zákysu. To vše srolujeme.