Pikantní kokosové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Kokos strouhaný
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 135.8 mg
  • Vláknina 3326 mg
  • Vitamín A 3326 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme nadrobno cibulku, česnek, jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nadrobno nasekáme chilli papričku.

  • 2

    Do pánve dáme rozehřát olej. Do středně vyhřátého oleje přidáme cibulku a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme nadrobno nakrájený česnek a neustále mícháme zhruba 2 minuty. Přidáme jablko a podusíme tak dlouho, až se rozvaří.

  • 3

    Do takto vzniklé směsi přimícháme med, chilli papričku, skořici, sůl, pepř a lžíci octa. Chvíli povaříme. Přidáme kokos a zalijeme vínem, důkladně promícháme a snížíme teplotu vaření.

  • 4

    Vaříme tak dlouho, dokud nám směs nezhoustne. Poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  • 5

    Kokosové čatní můžeme podávat ihned jako přílohu anebo uchovat několik dní v uzavřené skleněné nádobě v ledničce.

Komentáře k receptu