Zelený chřest s marinádou sypaný parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 75 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 kg Chřest zelený
  • 6 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 6.4 mg
  • Draslík 39.9 mg
  • Vláknina 279.2 mg
  • Vitamín A 279.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme a odřízneme svrchní část výhonků, které povaříme ve vroucí osolené vodě. Zbytek výhonků nakrájíme na drobné kostičky. Z rajčete vydlabeme dužinu a zbytek rajčete nakrájíme na drobné kousky. Parmezán nastrouháme.

  • 2

    Uvařený chřest slijeme a necháme okapat. Syrové kostičky chřestu dáme na servírovací misky a zalijeme připravenou marinádou.

  • 3

    Marinádu připravíme:

  • 4

    Ocet ochutíme solí, citrónovou šťávou, cukrem a pepřem, a na konec vmícháme kousky vařeného chřestu a rajčete.

  • 5

    Na marinádu navrstvíme vařené kousky chřestu a necháme v lednici vychladit. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu