Zelený chřest s marinádou sypaný parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 15 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6.4 mg
- Draslík 39.9 mg
- Vláknina 279.2 mg
- Vitamín A 279.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme a odřízneme svrchní část výhonků, které povaříme ve vroucí osolené vodě. Zbytek výhonků nakrájíme na drobné kostičky. Z rajčete vydlabeme dužinu a zbytek rajčete nakrájíme na drobné kousky. Parmezán nastrouháme.
-
2
Uvařený chřest slijeme a necháme okapat. Syrové kostičky chřestu dáme na servírovací misky a zalijeme připravenou marinádou.
-
3
Marinádu připravíme:
-
4
Ocet ochutíme solí, citrónovou šťávou, cukrem a pepřem, a na konec vmícháme kousky vařeného chřestu a rajčete.
-
5
Na marinádu navrstvíme vařené kousky chřestu a necháme v lednici vychladit. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.