Grilovaný uzený bůček s pivní omáčkou
Suroviny
- 800 g Vepřový bok uzený
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 9 polévková lžíce Povidla švestková
- 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 40 g
- Sodík 2857 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 94 mg
- Draslík 751.1 mg
- Vláknina 286.4 mg
- Vitamín A 286.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omáčku připravíme smícháním povidel s olejem, octem, pivem, solí a pepřem. Vymícháme dohladka.
-
2
Uzený bůček nakrájíme na silné plátky, opepříme, posypeme paprikou a ugrilujeme.
-
3
Připravenou omáčku podáváme ke grilovanému masu.