Rýžový puding s kakaem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 24 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 274.7 mg
- Draslík 200.5 mg
- Vláknina 4700 mg
- Vitamín A 4700 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 537.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži přebereme, spaříme, v mléce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. V míse rozmícháme máslo, přidáme cukr, žloutky a utřeme. Poté vmícháme vychladlou rýži, nasekanou, v cukru naloženou pomerančovou kůru a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Do poloviny těsta přidáme kakao.
-
2
Přelijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, dozdobíme kompotovanými meruňkami, přelijeme šťávou z kompotu a podáváme.