Rýžový puding s kakaem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rýže loupaná
  • 20 g Strouhanka
  • 80 g Cukr moučkový
  • 20 g Pomerančová kůra
  • 10 g Kakao
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Kompot meruňkový
  • 0.333333 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 274.7 mg
  • Draslík 200.5 mg
  • Vláknina 4700 mg
  • Vitamín A 4700 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 537.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, spaříme, v mléce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. V míse rozmícháme máslo, přidáme cukr, žloutky a utřeme. Poté vmícháme vychladlou rýži, nasekanou, v cukru naloženou pomerančovou kůru a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Do poloviny těsta přidáme kakao.

  • 2

    Přelijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, dozdobíme kompotovanými meruňkami, přelijeme šťávou z kompotu a podáváme.

Komentáře k receptu