Krupicový pudink s kakaem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 30 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 283.7 mg
- Draslík 83.8 mg
- Vláknina 1514.2 mg
- Vitamín A 1514.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 545.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupici nasypeme do vroucího mléka, uvaříme kaši a necháme vychladnout. V míse umícháme do pěny máslo, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a utřeme. Vmícháme krupici a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Polovinu těsta vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Do zbytku těsta přimícháme kakao a poté přilijeme také do formy. Uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový pudink vyklopíme a podáváme s ovocnou šťávou.