Vepřové plecko na švestkách
Suroviny
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 250 g Žampiony čerstvé
- 250 g Švestky sušené
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 450 ml Vývar drůbeží
- 1.5 kg Vepřová plec
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.04 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 45 g
- Sodík 628 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 152.1 mg
- Draslík 1035.7 mg
- Vláknina 6287.1 mg
- Vitamín A 6287.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky. V pánvi rozehřejeme olej.
-
2
Postupně přidáváme osolené maso a středně až prudce je 5 minut dohněda opékáme.
-
3
Zaprášíme moukou a za stálého míchání 2 minuty osmažíme. Přilijeme vývar, přidáme ocet, med, sójovou omáčku, sůl a pepř. Přikryjeme a 1 hodinu dusíme.
-
4
Po hodině přimícháme nakrájené žampiony, švestky a dusíme tak dlouho, až je maso skutečně měkké. Před podáváním je ochutnáme, dokořeníme a ozdobíme petrželkou.