Kynuté buchty se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 150 g Med včelí
  • 200 g Švestky
  • 700 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 60 g Máslo jihočeské
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 51.1 mg
  • Draslík 232.2 mg
  • Vláknina 4217.1 mg
  • Vitamín A 4217.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme 1 lžíci cukru, droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy prosijeme mouku, přidáme 3 vejce, máslo, cukr, kůru z pomeranče, sůl, kypřicí prášek, vanilkový cukr, přilijeme kvásek a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké těsto, aby se nelepilo na ruce a necháme ho na teplém místě vykynout 60 minut.

  • 3

    Vykynuté těsto vysypeme z mísy na moukou posypaný vál, rozválíme a

  • 4

    nožem anebo skleničkou vykrajujeme tak velké díly, jak velké chceme buchty. Na každý díl položíme 2 vypeckované švestky, které posypeme skořicovým cukrem, na švestky nalijeme 1 lžičku medu a pomoci palců naplněné buchty dobře uzavřeme. Připravené buchty naskládáme na plech, potřeme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě pečeme 50 minut. Upečené buchty necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu