Kynuté buchty se švestkami
Suroviny
- 150 g Med včelí
- 200 g Švestky
- 700 g Mouka polohrubá
- 30 g Droždí
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 60 g Máslo jihočeské
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr skořicový
- 1 špetka Sůl
- 3 dl Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 6 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 51.1 mg
- Draslík 232.2 mg
- Vláknina 4217.1 mg
- Vitamín A 4217.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme 1 lžíci cukru, droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
-
2
Do mísy prosijeme mouku, přidáme 3 vejce, máslo, cukr, kůru z pomeranče, sůl, kypřicí prášek, vanilkový cukr, přilijeme kvásek a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké těsto, aby se nelepilo na ruce a necháme ho na teplém místě vykynout 60 minut.
-
3
Vykynuté těsto vysypeme z mísy na moukou posypaný vál, rozválíme a
-
4
nožem anebo skleničkou vykrajujeme tak velké díly, jak velké chceme buchty. Na každý díl položíme 2 vypeckované švestky, které posypeme skořicovým cukrem, na švestky nalijeme 1 lžičku medu a pomoci palců naplněné buchty dobře uzavřeme. Připravené buchty naskládáme na plech, potřeme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě pečeme 50 minut. Upečené buchty necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme servírovat.