Tortellini z oblasti Emilia-Romagna
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 90 g Salám Mortadela
- 60 g Sýr Parmezán
- 250 g Mleté kuřecí maso
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 32 g
- Sodík 2424 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 276.4 mg
- Draslík 560.2 mg
- Vláknina 1179.7 mg
- Vitamín A 1179.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme nádivku. V pánvi necháme zpěnit máslo, vložíme kuřecí mleté maso, nakrájený rozmarýn a šalvěj. Dochutíme solí a pepřem a přimícháme nastrouhaný muškátový oříšek. Často mícháme a restujeme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky.
-
2
Do pánve přilijeme vývar, zamícháme a vaříme bez poklice 20 minut mírným varem, abychom měli maso poměrně suché. Poté necháme vychladnout. Přimícháme nastrouhaný parmezán, mortadelu a vejce a vše důkladně promícháme.
-
3
Dále vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta. Kráječem na ravioli se zvlněným okrajem vykrojíme z těsta 10 koleček. Do každého kolečka dáme trochu nádivky. Okraje těsta kolem nádivky potřeme vodou.
-
4
Naplněná kolečka přehneme tak, aby se kraje úplně přesně nepřekrývaly. Okraje k sobě přimáčkneme. Půlměsíčky obtočíme kolem ukazováčku jedné ruky a vzdálené konce těsta k sobě přimáčkneme.
-
5
Těstoviny rozložíme na pomoučněnou utěrku, lehce posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme i se zbývajícím těstem.
-
6
V hrnci uvedeme do varu hovězí vývar. Vložíme tortellini a vaříme 5 minut. Vývar ochutnáme a dochutíme dle potřeby solí a pepřem.
-
7
Hotové tortellini nalijeme spolu s vývarem do mísy, posypeme trochou nastrouhaného parmezánu a můžeme servírovat.