Chřestová polévka s jíškou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Polévkové koření
  • 150 g Chřest sterilovaný
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2.75 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 3377 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 25.6 mg
  • Draslík 1003.7 mg
  • Vláknina 15575.4 mg
  • Vitamín A 15575.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.8 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku ochutíme muškátovým oříškem a pepřem a za stálého promíchávání vléváme vlažný vývar. Vývar s jíškou vaříme 20 minut. Ke konci varu přiléváme mléko. Polévku krátce povaříme a přecedíme.

  • 2

    Do zcezené polévky dáme kousky sterilovaného chřestu, osolíme a krátce povaříme. Polévku doplníme polévkovým kořením a povaříme. Před podáváním vsypeme do polévky nasekanou petrželku a pažitku. Polévku podáváme horkou.

Komentáře k receptu