Kyperská žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 873 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 67 g
- Sodík 799 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 151.9 mg
- Draslík 757.6 mg
- Vláknina 4569.5 mg
- Vitamín A 4569.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka nasekáme na 4 cm kostky.
-
2
Marináda: smícháme červené víno, semínka koriandru, skořici a pepř. Maso v marinádě obalíme, přikryjeme a necháme přes noc v chladničce marinovat. Poté maso vyjmeme z marinády.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a za občasného míchání zvolna několik minut smažíme, až změknou, ale nezmění barvu.
-
4
Přidáme osolené maso a 5 minut je středně prudce dohněda smažíme. Vylijeme přebytečný tuk, přilijeme marinádu, vývar, víno a 1 hodinu zvolna podusíme, až maso změkne.
-
5
Maso vyndáme a přemístíme do mělké žáruvzdorné mísy, do níž se musí vejít pouze v 1 vrstvě. Ze šťávy sebereme tuk a přecedíme ji, aby v ní nezůstala semínka koriandru. Šťávou maso přelijeme a posypeme kmínem. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě při 200°C, až povrch masa zhnědne a je křupavý.