Bramborové knedlíky plněné cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 7 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Strouhanka
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1517 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 75.6 mg
  • Draslík 664.2 mg
  • Vláknina 12553.3 mg
  • Vitamín A 12553.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozmačkáme na kaši, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme tuhé těsto.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme nakrájenou cibuli dozaltova, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Z těsta vytvoříme váleček, z kterého odkrajujeme kousky. Z nich uděláme placku a naplníme cibulovou hmotou. Okraje spojíme a knedlíky v dlani zakulatíme. Vaříme 15 minut v mírně vroucí vodě a průběžně otáčíme. Hotové knedlíky upravíme na míse nebo jenotlivých talířích a podáváme polité vyškvařenou slaninou.

Komentáře k receptu