Bramborové knedlíky plněné cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1517 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 75.6 mg
- Draslík 664.2 mg
- Vláknina 12553.3 mg
- Vitamín A 12553.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory rozmačkáme na kaši, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme tuhé těsto.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme nakrájenou cibuli dozaltova, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Z těsta vytvoříme váleček, z kterého odkrajujeme kousky. Z nich uděláme placku a naplníme cibulovou hmotou. Okraje spojíme a knedlíky v dlani zakulatíme. Vaříme 15 minut v mírně vroucí vodě a průběžně otáčíme. Hotové knedlíky upravíme na míse nebo jenotlivých talířích a podáváme polité vyškvařenou slaninou.