Vepřová panenka na kokosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Zázvor celý
  • 5 g Kurkuma
  • 20 g Chilli paprička
  • 250 g Cibulka jarní
  • 5 g Garam masala
  • 160 g Paprika červená
  • 750 g Vepřová panenka
  • 400 g Passata (drcená rajčata)
  • 60 g Kokos strouhaný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1006 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 1352.1 mg
  • Vláknina 10070.2 mg
  • Vitamín A 10070.2 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: smícháme strouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, drcený česnek, kari koření, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Nakrájené maso v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme 2 hodiny v chladničce marinovat.

  • 2

    Rozpálíme wok přilijeme olej a počkáme, až se rozehřeje. Vložíme maso a 5 minut je zprudka opékáme, až je opečené.

  • 3

    Přimícháme nakrájené cibulky, mícháme je a smažíme 8 minut. Přidáme nudličky červené papriky, mícháme, potom přidáme rajčata, kokos

  • 4

    a odměřené množství vody. Přikryjeme a 15 minut velmi zvolna dusíme, aby maso změklo.

  • 5

    Přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř. Před podáváním ozdobíme snítkami koriandru.

Komentáře k receptu