Vepřová panenka na kokosu
Suroviny
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 25 g Zázvor celý
- 5 g Kurkuma
- 20 g Chilli paprička
- 250 g Cibulka jarní
- 5 g Garam masala
- 160 g Paprika červená
- 750 g Vepřová panenka
- 400 g Passata (drcená rajčata)
- 60 g Kokos strouhaný
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1006 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 91.9 mg
- Draslík 1352.1 mg
- Vláknina 10070.2 mg
- Vitamín A 10070.2 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.4 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: smícháme strouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, drcený česnek, kari koření, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Nakrájené maso v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme 2 hodiny v chladničce marinovat.
-
2
Rozpálíme wok přilijeme olej a počkáme, až se rozehřeje. Vložíme maso a 5 minut je zprudka opékáme, až je opečené.
-
3
Přimícháme nakrájené cibulky, mícháme je a smažíme 8 minut. Přidáme nudličky červené papriky, mícháme, potom přidáme rajčata, kokos
-
4
a odměřené množství vody. Přikryjeme a 15 minut velmi zvolna dusíme, aby maso změklo.
-
5
Přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř. Před podáváním ozdobíme snítkami koriandru.