Dušený bažant s pivní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1.2 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1.5 kg Bažant obecný
  • 3 polévková lžíce Džem brusinkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1895 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 794 mg
  • Bílkoviny 133 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 437 mg
  • Draslík 2710.6 mg
  • Vláknina 57666.7 mg
  • Vitamín A 57666.7 mg
  • Vitamín B6 3.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 120.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odleželého bažanta očistíme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, cibuli nakrájíme nahrubo.

  • 2

    Do tlakového hrnce vložíme na máslo porce bažanta, cibuli, pepř, přelijeme pivem a zhruba půl hodiny dusíme.

  • 3

    Měkkého bažanta přeložíme na talíř a držíme na teple. Do šťávy vmícháme džem a provaříme.

  • 4

    Bažanta servírujeme přelitého omáčkou.

Komentáře k receptu