Králík na slanině zapečený v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1431 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1398 mg
- Bílkoviny 164 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 548.5 mg
- Draslík 1690.6 mg
- Vláknina 4246 mg
- Vitamín A 4246 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, naporcujeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Pekáč vyložíme polovinou plátků slaniny, na ni rozložíme porce králíka, posypeme kmínem, poklademe zbylou slaninou, podlijeme pivem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso poloměkké.
-
2
Mezitím připravíme těstíčko ušleháním žloutků s pivem, se solí a moukou a pevného sněhu z bílků. Těstíčkem přelijeme králíka a dopečeme.