Vepřová kýta na sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 750 g Vepřová kýta
  • 160 g Paprika červená
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Protlak rajčatový
  • 20 ml Olej olivový
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 842 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 175.9 mg
  • Draslík 947.4 mg
  • Vláknina 4736.5 mg
  • Vitamín A 4736.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji s máslem. Po opečení je vyndáme.

  • 2

    Na pánvi s tukem zpěníme nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, 1 minutu osmažíme a zamícháme do ní papriku. Zalijeme vývarem, 2 minuty vaříme, přidáme nakrájenou papriku, madeiru, nakrájené žampiony, rajský protlak a ještě 2-3 minuty mírně povaříme.

  • 3

    Do této šťávy vložíme maso a společně asi 20 minut dusíme.

  • 4

    Nakonec zamícháme smetanu, ochutnáme, dokořeníme a opatrně prohřejeme. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu