Jugoslávské koláčky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Ořechy vlašské
- 30 g Droždí
- 100 g Krupice dětská
- 50 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 15 g Kakao
- 100 g Rozinky tmavé
- 175 ml Mléko polotučné
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 30 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 256.1 mg
- Draslík 173.4 mg
- Vláknina 5837.5 mg
- Vitamín A 5837.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál vsypeme hladkou mouku, špetku soli, přidáme máslo, cukr, žloutky a ve vlažném mléce rozdrobené čerstvé droždí. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout na teplém místě.
-
2
Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm, potřeme nádivkou, srolujeme a nakrájíme na plátky.
-
3
Koláčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
4
Příprava nádivky: Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme omyté, nasekané rozinky, najemno nasekané ořechy, kakao a krupici. Vše dobře promícháme.