Jugoslávské koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 30 g Droždí
  • 100 g Krupice dětská
  • 50 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 15 g Kakao
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 175 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 256.1 mg
  • Draslík 173.4 mg
  • Vláknina 5837.5 mg
  • Vitamín A 5837.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál vsypeme hladkou mouku, špetku soli, přidáme máslo, cukr, žloutky a ve vlažném mléce rozdrobené čerstvé droždí. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout na teplém místě.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm, potřeme nádivkou, srolujeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Koláčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 4

    Příprava nádivky: Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme omyté, nasekané rozinky, najemno nasekané ořechy, kakao a krupici. Vše dobře promícháme.

Komentáře k receptu