Taštičky plněné švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 125 g Mléko polotučné
  • 150 g Povidla švestková
  • 50 g Hera
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Máslo jihočeské
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 50.3 mg
  • Draslík 112.2 mg
  • Vláknina 3540 mg
  • Vitamín A 3540 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké brambory omyjeme uvaříme v 5 dl neosolené vody. Scedíme je, dáme vychladnout. Oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme na vál, který jsme posypali hladkou moukou. Přidáme vejce, mléko, mouku, 1/2 lžičky soli. Rukama vypracujeme středně tuhé těsto. Rozválíme ho na velký plát, z kterého skleničkou o průměru 8-10 cm vykrojíme kolečka.

  • 2

    Na každé kolečko dáme vypeckovanou švestku, těsto přeložíme do tvaru vějíře a konce pořádně pomoci palců spojíme.

  • 3

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vřící vody vložíme taštičky, vaříme je 8 minut. Když vyplavou nahoru, tak jsou hotové. Děravou naběračkou vybereme z hrnce a propláchneme teplou vodou.

  • 4

    Příprava čokolády: ve vodní lázni za stálého míchání roztopíme čokoládu s Herou.

  • 5

    Taštičky rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci pokapeme rozpuštěným máslem a čokoládou. Nakonec ozdobíme jahodami.

Komentáře k receptu