Hovězí maso s brokolicí
Suroviny
- 150 g Brokolice
- 225 g Hovězí maso zadní
- 4 kávová lžička Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 špetka Olej chilli
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 12 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 65.3 mg
- Draslík 325.6 mg
- Vláknina 4485 mg
- Vitamín A 4485 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme maso na nudličky a dáme do skleněné mísy. Smícháme v misce chilli olej, zázvor, směs pěti čínských koření, sójovou omáčku, rozetřený česnek a směsí polijeme nudličky, aby byly celé pokryté. Mísu přikryjeme a necháme několik hodin v lednici marinovat.
-
2
Rozehřejeme si ve woku olej, přidáme pokrájenou brokolici a smažíme cca 5 minut, poté ji vyndáme a dáme stranou na později. Na výpeku osmahneme maso i s marinádou, dokud nezhnědne. Přidáme zpět brokolici a vmícháme světlou sójovou omáčku a vývar.
-
3
Smícháme v misce solamyl s vodou a přidáme směs do woku. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme teplé.