Ravioly z bramborového těsta
Suroviny
- 450 g Brambory
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 125 g Hovězí maso mleté
- 175 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Celer - nať
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Šalotka
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1.5 dl Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 22 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 315 mg
- Draslík 819.9 mg
- Vláknina 6339.5 mg
- Vitamín A 6339.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 4 minuty mleté hovězí maso. Přidáme pokrájené šalotky, česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme lžíci hladké mouky a rajčatový protlak a minutu povaříme. Přilijeme hovězí vývar, rajčata, nastrouhaný celer, půl dávky soli a pepře a bazalku. Dusíme 20 minut, poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
-
2
Ve vařící vodě vaříme brambory, dokud nebudou měkké. Uvařené brambory rozmačkáme a dáme do mísy, přidáme olej a žloutky. Osolíme, opepříme, přisypeme mouku a vymícháme těsto. Těsto rozválíme, rozdělíme na 24 stejných dílů a vytvarujeme z nich tenké placičky. Lžící dáme na polovinu každé placky náplň, placičky přeložíme a zmáčkneme okraje, aby náplň nevypadla.
-
3
Rozpustíme v pánvi máslo a ravioli smažíme 8 minut do zlatova. Jednou obrátíme. Podáváme horké.