Ravioly z bramborového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 125 g Hovězí maso mleté
  • 175 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Celer - nať
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 315 mg
  • Draslík 819.9 mg
  • Vláknina 6339.5 mg
  • Vitamín A 6339.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 4 minuty mleté hovězí maso. Přidáme pokrájené šalotky, česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme lžíci hladké mouky a rajčatový protlak a minutu povaříme. Přilijeme hovězí vývar, rajčata, nastrouhaný celer, půl dávky soli a pepře a bazalku. Dusíme 20 minut, poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

  • 2

    Ve vařící vodě vaříme brambory, dokud nebudou měkké. Uvařené brambory rozmačkáme a dáme do mísy, přidáme olej a žloutky. Osolíme, opepříme, přisypeme mouku a vymícháme těsto. Těsto rozválíme, rozdělíme na 24 stejných dílů a vytvarujeme z nich tenké placičky. Lžící dáme na polovinu každé placky náplň, placičky přeložíme a zmáčkneme okraje, aby náplň nevypadla.

  • 3

    Rozpustíme v pánvi máslo a ravioli smažíme 8 minut do zlatova. Jednou obrátíme. Podáváme horké.

Komentáře k receptu