Hovězí závitky s omáčkou
Suroviny
- 125 g Anglická slanina
- 600 g Hovězí maso zadní
- 60 g Olivy černé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 ks Pomeranče
- 1 ks Bobkový list
- 4 stroužek Česnek
- 3 dl Víno červené
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 25 g
- Sodík 668 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 108.3 mg
- Draslík 263.2 mg
- Vláknina 2844.3 mg
- Vitamín A 2844.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na řízky a rozklepeme na tenké plátky. V misce smícháme rozetřený česnek, petrželku, slaninu, sůl, pepř a pomerančovou kůru. Posypeme směsí všechny plátky, zabalíme je a sepneme párátkem.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 1 minutu závitky, občas obrátíme. Poté maso vyndáme z pánve a necháme okapat.
-
3
Šťávu v pánvi necháme, přidáme cukr, sůl, pepř a boblkový list. Přivedeme k varu, přilijeme víno a vaříme, aby se část tekutiny vypařila. Poté vrátíme do pánve závitky s černými olivami a vše prohřejeme. Nakonec odstraníme párátka a bobkový list.
-
4
Závitky podáváme s omáčkou teplé.