Kaše z prosa s květákem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 23 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 721.2 mg
- Vláknina 23850.5 mg
- Vitamín A 23850.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Proso dáme do síta a přelijeme ho 2 x vařící vodou. Poté ho dáme do hrnce s 7 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Za častého míchání pomalu proso vaříme přibližně 30 minut a necháme 5 minut pod pokličkou dojít.
-
2
Omytý květák rozdělíme na růžičky, přidáme 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu, přilijeme 2 dl vody a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut.
-
3
Tvrdý sýr nastrouháme. Oloupaný česnek prolisujeme. Petrželovou nať omyjeme a velmi drobně pokrájíme.
-
4
Uvařený květák scedíme a přidáme ho s petrželkou a česnekem k prosu. Promícháme, dochutíme solí a slunečnicovým olejem.
-
5
Proso s květákem rozdělíme na talíře, každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.