Vaječný předkrm s chřestem v šunce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 270.3 mg
- Draslík 77.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vajíčka uvaříme na měkko. Chřestové výhonky vaříme v osolené vodě celé, asi 6 minut. Když je chřest měkký,
-
2
necháme ho okapat, nebo ho osušíme ubrouskem. Chřest připravíme k vejcím tak, že vařené výhonky z jednoho konce obalíme plátky šunky.
-
3
Vejce oloupeme jen z vrchní třetiny u špičky, a špičky vajec odkrojíme tak, aby byl vidět i žloutek. Takto seříznutá vejce jemně osolíme, a podáváme teplé s obalenými výhonky chřestu. Při konzumaci se má chřest namáčet ve vejci.