Scones

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Cukr krupice
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 83.1 mg
  • Draslík 171.1 mg
  • Vláknina 3688.5 mg
  • Vitamín A 3688.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme 225g mouky s kypřicím práškem, se solí a rozinkami. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Vmícháme cukr, přilijeme mléko a vypracujeme lepkavé těsto.

  • 2

    Na pracovní desce poprášené zbylou moukou těsto prohněteme dohladka a rozválíme na plát silný 2,5cm. Formičkou o průměru 7cm vykrajujeme z těsta kolečka, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v silně vyhřáté troubě 12-15 minut dozlatova.

  • 3

    Po upečení necháme zákusky jen mírně zchladnout na mřížce, aby zůstaly trochu teplé. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu