Pansotti s omáčkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 68 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 90 g Ořechy vlašské
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 125 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Sýr Parmezán
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1147 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 1417 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 331.3 mg
  • Draslík 332.1 mg
  • Vláknina 3409.8 mg
  • Vitamín A 3409.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jako první připravíme omáčku a nádivku. V míse smícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, nasekanou bazalku a petržel, oregano, utřený česnek a vejce. Dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme.

  • 2

    Jádra vlašských ořechů, česnek a olej vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme na jemnou pastu. Během mixování přilijeme až 125 ml vody, aby byla omáčka řidší. Směs přendáme do mísy a přilijeme smetanu. Dochutíme solí a pepřem a promícháme.

  • 3

    Těsto připravíme smícháním surovin a vypracováním. Poté těsto rozválíme na délku 50 cm. Vyřízneme si 10 čtverců a do každého z nich umístíme trochu nádivky. Okraje kolem nádivky potřeme vody, poté čtverec přehneme tak, abychom získali trojúhelníky. Okraje stlačíme k sobě.

  • 4

    Pansotti rozložíme na utěrku, lehce poprášíme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme i se zbytkem těsta.

  • 5

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě na 5 minut. Mezitím prohřejeme omáčku a vlijeme do mísy s naběračkou vody, ve které se vaří těstoviny. V pánvi necháme rozehřát máslo.

  • 6

    Uvařené Pansotti smícháme s ořechovou omáčkou. Pokapeme horkým máslem a promícháme. Můžeme servírovat posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu