Pansotti s omáčkou a sýrem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 90 g Ořechy vlašské
- 150 g Sýr Parmezán
- 250 g Sýr Ricotta
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 125 ml Voda pitná
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 125 ml Smetana čerstvá ke šlehání
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 hrst Sýr Parmezán
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Šalvěj sušená
- 1 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1147 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 79 g
- Sodík 1417 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 331.3 mg
- Draslík 332.1 mg
- Vláknina 3409.8 mg
- Vitamín A 3409.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jako první připravíme omáčku a nádivku. V míse smícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, nasekanou bazalku a petržel, oregano, utřený česnek a vejce. Dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme.
-
2
Jádra vlašských ořechů, česnek a olej vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme na jemnou pastu. Během mixování přilijeme až 125 ml vody, aby byla omáčka řidší. Směs přendáme do mísy a přilijeme smetanu. Dochutíme solí a pepřem a promícháme.
-
3
Těsto připravíme smícháním surovin a vypracováním. Poté těsto rozválíme na délku 50 cm. Vyřízneme si 10 čtverců a do každého z nich umístíme trochu nádivky. Okraje kolem nádivky potřeme vody, poté čtverec přehneme tak, abychom získali trojúhelníky. Okraje stlačíme k sobě.
-
4
Pansotti rozložíme na utěrku, lehce poprášíme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme i se zbytkem těsta.
-
5
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na 5 minut. Mezitím prohřejeme omáčku a vlijeme do mísy s naběračkou vody, ve které se vaří těstoviny. V pánvi necháme rozehřát máslo.
-
6
Uvařené Pansotti smícháme s ořechovou omáčkou. Pokapeme horkým máslem a promícháme. Můžeme servírovat posypané nastrouhaným parmezánem.