Biskvity z podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 85 g Máslo čerstvé
  • 260 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 ml Mléko - podmáslí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 168.5 mg
  • Draslík 114.3 mg
  • Vláknina 3320 mg
  • Vitamín A 3320 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a solí. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Do základu prolisujeme uvařené žloutky, promísíme, přilijeme podmáslí a vypracujeme těsto. Na pracovní desce hněteme ještě 5 minut dohladka.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný asi 2cm. Kulatou formičkou vykrajujeme kolečka a urovnáme je dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Pečeme asi 5 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, potom pečeme při 190 stupních ještě 5 minut.

  • 4

    Ihned po upečení biskvity na povrchu vodorovně rozpůlíme třírohou vidličkou.

  • 5

    Podáváme s různými sladkými nebo pikantními náplněmi.

Komentáře k receptu